Борба с Кърлежи

Кърлежи обитават тревни площи и храсти, и са често срещани и градска среда като градинките между блоковете, парковете и двора на вашия дом.  Въпреки, че те не умеят да скачат, обитавайки нашата околна среда, те лесно влизат в контакт с нас и нашите любимци.

Кърлежа има 4 етапа на растеж: яйце, ларва, какавида и възрастен, хранейки се с кръв през всички етапи на жизнения си цикъл.  Въпреки, че различните видове кърлежи предпочитат за свой хост животни, при липса на такива, обръщат вниманието си към хората.

Кърлежите са главните преносители на Лаймска болест, Марсилска треска и други опасни за хората заболявания.  Това ги прави едни от най-вредните разпространители на инфекциозни болести при хората.   Тъй като първоначалното ухапване от кърлеж е безболезнено, то често остава незабележимо, отнемайки ни време за да разберем, че сме станали тяхна жертва.  Понякога наличието на кърлеж по тялото е достатъчен признак, но в случаите когато няма видими следи от ухапване, това може да отнеме време и да доведе до сериозни последедици за нашето здраве.  Симптоми на ухапване от кърлеж включват висока температура или треска, мускулни болки, слабост, и по-рядко срещани са гадене и повръщане.  При наличие на подобни симптоми, ви съветваме незабавно да се свържете с вашия доктор.

Свържете се с insect.bg за ефикасна и професионална борба с кърлежи във вашия дом, ресторант или градина.

Коментари са забранени.