Какво ме хапе?

Питали ли сте се някога: "Какво ме хапе?" В тази статия, ние ще се опитаме да отговорим на вашият въпрос.

Q: Как изглеждат ухапвания от дървеници?

A: Ухапванията от дървеници са съпроводени от сърбеж, малки зачервени петна, или виден уртикарии върху повърхността на кожата. В повечето случаи, ухапванията са концентрирани около ръцете, раменете и краката. Ухапванията от дървеници не носят незабавна опастност за вашето здраве, но в последствие биха могли да причинят инфекция.  При наличие на алргични кожни реакции, кремове с кортикостероиди и/ или орални антихистамини, са достатачни за лечение.  При необходимост ви съветваме да посетите личния си лекар и задължително, да се свържете с професионален екип за управление на вредителите, за да отстранят дървениците от вашия дом.

 

 какво-ме-хапе?-ухапвания-от-дървеници

Q: Как изглеждат ухапванията от бълхи?

A: В някои от случаите, ухапвания от бълхи могат да доведат до алергичен дерматит.  Подобно на дървениците, ухапванията могат да доведат до вторична инфекция.  Най-често бълхите са пренесени в нашият дом, от нашите домашни любимци.  Отстраняването на бълхи в дома ни, се състои от комбинация между обезпаразитяване на нашите домашни любимци както и намесата на професионалисти за дезинсекция във вашия дом.

 
какво-ме-хапе?-ухапвания-от-бълхи
 

Q: Как изглеждат ухапвания от кърлежи?

A: Кърлежите се закрепят към кожата на своя хост и най-често могат да бъдат открити в по-влажните части на тяхното тяло, като подмишниците и слабините.  Докато се храни от своя хост, кърлежът може да предаде патогенни болести като например Лаймска болест.  Ухапване от кърлеж може да предизвика хронични или остри алергични реакции.  Ако остановите, ухапване от кърлеж, ви съветваме незабавно да се свържете с медицинско лице, за премахването му.  Правилното премахване на кърлежа е от изключа важност.  По-време на летния сезон, и когато се намирате на открито, ви съветваме да използвате репеленти и да носите покриващи тялото ви дрехи, с цел да предодвратите подобно ухапване.  Ако прекарате време на тревни или зелесени площи, отделете време да огледате тялото си веднага след като се приберете у дома.

какво-ме-хапе?-ухапване-от-кърлеж

Коментари са забранени.