Борба с Мухи

Мухи - обикновено сиви, дълги, с четири черни ивици на гръдния кош и по-малки от 4 до 7.5 mm, насекоми. Те притежават два чифта функционални крила, наличието на които ги отличава от други насекоми.  Те могат да бъдат изключително неприятни и затова ние предлагаме борба с мухи в дома ви.

Мухи - пригодени за въздушно движение и обикновено имат къси и рационализирани органи. Главата им, се състои от антени, фасетни очи и уста, състояща се от горна и долна челюст.  Мухата притежава балансен орган подобен на "кил" разположен на гръдния и кош, който служи за баланс по време на полет.  В допълнение, намаляването на броя на невралните ганглии, както и концентрацията на нервната тъкан в гръдния кош, също подпомага за баланса.

Мухите често могат да бъдат забелязани, кацнали по ъгли и ръбове, тънки предмети, подове, стени, тавани, и близо до източници на храна.

Мухите се хранят с човешка и животинска храна, боклук, екскременти и други.

Женската, снася между 5 и 6 партиди, състоящи се от 75 до 100 яйца. За да предостави подходяща за тяхното оцеляване и развитие храна, тя избира топли и влажни места, където да снесе яйцата си.  В перфектна за развитие обстановка, излюпването на яйцата, отнема между 12 и 24 часа.  Мухата има 3 етапа на растеж - яйце, ларва и какавида.  Продължителността на тези етапи е около 10 дни, след което възрастните мухи се появяват.  Средната продължителност на живота на една муха е по-малко от един месец.

Наличието на мухи в дома ви, също така означава, че наличието на ларви е от висока вероятност.

Тялото на домашната муха е покрито с малки косми, които й служат като вкусови органи, а очите им се състоят от хиляди отделни лещи, позволявайки им широко зрително поле.

МУХИ -ТЕ СА ЕДНИ ОТ ОСНОВНИТЕ ПРЕНОСИТЕЛИ НА БОЛЕСТИ, ОТГОВОРНИ ЗА ПРЕНАСЯНЕТО НА СТОТИЦИ ПАТОГЕНИ И ЗАБОЛЯВАНИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ТИФ, ТУБЕРКУЛОЗА, ХОЛЕРА И ДИЗЕНТЕРИЯ.

По време на хранене, мухите събират патогените в устата и краката си.

Мухата може да бъде истинска напаст и премахването им от вашия дом, може да бъде изключително трудно.  Нашия професионален екип е обучен да открива размножителните им места, което е първата стъпка, за тяхното отстраняване.  След унищожаване на яйцата, ние ще се заемем с борба с мухи -те.

Коментари са забранени.