Борба с Паяци

Паяците са осемкраки животни, с две области на тялото и без крила или антени. Най-често обитаемите места за тях са мазета, въздушни отвори, високите и тъмни ъгли на стаи, и тавански помещения на вашият дом.  Паяците се хранят с насекоми и други паяци, използвайки отровата си да парализират жертвите си. Някои видове паяци, са много отровни като понякога отровата им може да причини смърт дори и на човека.  По-големите паяци, са по безобидни.

За да привлекат вниманието на женската, мъжките изпълняват танци и разпръсват сперматозоиди на определени места, които женската поставя в тялото си, и по този начин се опложда. Процеса на размножаване, може да бъде изключително опасен за мъжките, тъй като те често стават жертви на женската, след чифтосване.  Женската е способна да снесе до 3 000 яйца, които минават през множество процеси на растеж, преди да достигнат зряла възраст.

С изключение на някои видове, и въпреки четирите им чифта очи, паяците са късогледи и разчитат предимно на другите си сетива.  Те имат изключително усещане за посока и изключително силен нюх.  Паяците разчитат на вибрации, от които получават информация за опасностите които ги заобикалят, както и за да открият присъствието на евентуални жертви или храна.

ТЪЙ КАТО ПАЯЦИТЕ НЕ РАЗПОЛАГАТ С ДЪВЧАЩИ ОРГАНИ, ТЕ РАЗГРАЖДАТ ВЪТРЕШНОСТИТЕ НА ПЛЯЧКАТА СИ С ПОМОЩТА НА ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ, СЪДЪРЖАЩИ СЕ В ТЯХНАТА СЛЮНКА, КОНСУМИРАЙКИ Я В ТЕЧНО СЪСТОЯНИЕ.  ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЧЕРВАТА ИМ СА ПРЕКАЛЕНО ТЕСНИ, ЗА ДА ПОЗВОЛЯТ КОНСУМАЦИЯТА НА ГОЛЕМИ ХРАНИТЕЛНИ ЧАСТИЦИ, ВСИЧКИ ВИДОВЕ ПАЯЦИ СА ХИЩНИЦИ.

Паякът е способен да се адаптира изключително бързо, към различната околна среда, което подпомогнало за оцеляването му през хилядолетията.

Паяците, произвеждат еластична и здрава като лепило, коприна, която използват за да градят паяжини, капани за своите плячки, и яйчни торбички.  Размерът и формата на паяжините, зависи от вида.

Паяците влизат в дома, чрез отвори и прозорци. Свържете се с нашия професионален екип за ефикасна борба с паяци във вашия дом.

Коментари са забранени.