Дървеници – премахване на дървеници

Дървеници са паразитни насекоми, които се хранят единствено с кръв. Предпочитаемият гостоприемник за тези насекоми е човека.

Дървениците често се бъркат с дървоядите. Те са предимно активни през нощта, но активност им не е изключена и през деня. Обикновено се хранят без да бъдат забелязани.

Множество здравословни проблеми могат да възникнат въз основа на ухапвания от дървеници, включително кожни обриви, психологични и алергични симптоми.

Те не са доказани приносители на патогенни микроорганизми, но нито едно проучване не доказва, че насекомото може да предава патогена на човека. Изследванията за потенциалното предаването на ХИВ, хепатит B, хепатит C и хепатит E, не са доказали, че дървениците могат да са разпространители.

Няколко признака и симптоми подсказват за наличието на дървеници в дома ви. Дървениците са известни човешки паразити и изключително устойчиви към пестициди. Ухапванията от дървеници, са ясно изразени в изпъкнали блистери. Дървениците могат да бъдат пренесени в дома по множество различни начини, като например, с дрехи и куфари, чанти, птици, и други. Не е обичайно домашните ви любимци да са приносители, тъй като тяхната кръв не е любимата им храна.

Премахване на дървеници!!!

Дървениците могат да съществуват самостоятелно, но са склонни да се събират в по големи групи когато се установят. Макар строго паразитни, те прекарват само една малка част от жизнен си цикъл физически прикрепени към гостоприемника си. Когато приключи с храненето, дървеницата се връща в така наречената си подслонна област следвайки химически оставени пътеки. Подслонни области могат да са багажи, превозните средства, мебели, ъглите на леглата, електрически контакти, в райони обитаеми от домашни любимци и преносими компютри.

ДЪРВЕНИЦИТЕ ИМАТ ХАРАКТЕРНА МИРИЗМА НА ИЗГНИЛИ МАЛИНИ, КОЕТО Е И ЕДИН ОТ НАЧИНИТЕ ДА БЪДАТ ОТКРИТИ.

Премахване на дървеници често изисква комбинация от подходи и от периодично използването на пестициди.

За предотвратяването на тези насекоми, е препоръчително, честото използване на прахосмукачка, топлинна обработка, както и опаковането на матраците. Комбинацията от топлина и сушене е най-ефективното средство за отстраняване на дървеницата. От съображения за общественото здраве, физическите лица се насърчават да се свържат с професионалисти за борба с вредителите, вместо да се опитват да се борят сами.

Коментари са забранени.