Бълхи – пръскане против бълхи

Котешка Бълха

Бълхи са малки, безкрили и дълги около 2,5 мм, кръвосмучещи насекоми. Телата им са лъскави и червеникавокафяви на цвят, покрити с микроскопичен косъм, който позволява лесно и бързо придвижване през животинския косъм. Възрастните са паразити, които се хранят с кръв, докато ларвите се хранят с органични остатъци. Те не разполагат с крила, но са способни да скачат на големи разстояния.  Яйцата се излюпват в рамките на два дни.  Бълхите снасят яйцата си в килими, постелки, тапицерии и пукнатини в пода.  По време на жизнения си цикъл, бълхата снася около 1 000 яйца, като между 4 и 8 се снасят веднага след хранене.  Отнема между 2 и 3 седмици, за да достигне пълна зрялост.

Бълхите се хранят с кръвта на диви и домашни животни, но в някои случаи при липса на такива, биха могли да се насочат към човека, като източник на храна.

Твърдото им тяло е в състояние да издържа на силен натиск. Стискането на бълхи между пръстите на ръката е почти невъзможен начин за убиването им.

Има няколко признака за бълхи в дома ви и главния показател е вашия домашен любимец. Бълхите са основната причина за сърбеж, чесане, разкървавяване, кожни раздразнения и дори могат да предизвикат анемия. Бълхите са носители и преносители на множество болести, като например; чума, тиф, бартoнeлоза, тения и други вторични инфекции.

Пръскане против бълхи!

Бълхата неможе да плува, но при пълно потапяне, е способна да оцелява до 24 часа, преди да се удави.

Бълхите могат да бъдат много повече от неудобство и могат да се превърнат в потенциална заплаха за вашето здраве. Ето защо борбата с вредителите е от изключителна важност. Свържете се с нашия професионален екип за да запишете час за пръскане против бълхи.

Коментари са забранени.