Хлебарки – пръскане срещу хлебарки

Всички хлебарки са шестокраки насекоми.  Открити са над 4 600 различни вида, от които 30 са пряко свързани с обитаеми от хората терени, и 4 от тях са добре познати като вредители.  Въпреки бързата и лесна адаптация към разичната околна среда, хлебарката предпочита по топлите условия. Повечето видове, с исключение на Азиатската хлебарка, предпочитат тъмнината.

Повечето хлебарки оставят химични пътеки и изпускат въздушни феромони, които им помагат при чифтосване. Тези следи те използват, за да се насочват към вода, храна и тайни хралупи.  Когато хлебарки, принадлежащи към големи групи, открият храна, те изпращат сигнал към останалите, за да ги предупредят да не напускат местността. Научно доказано е, че хлебарките взимат групови решения.

Всички видове хлебарки имат широки, сплескани тела и малки глави.  Те са едни от най-примитивните и издръжливи насекоми.

Женските носят капсули с яйцата.  Снасянето може да отнеме повече от 5 часа.  При добри условия, женската може да снесе между 300 и 400 потомци по време на жизнения си цикъл.  Новоизлюпените са ярко бели на цвят, но обвивката им потъмнява и се втвърдява до 4 часа след излюпване.  Растежа им, от малки до възрастни, отнема от 3 до 4 месеца. Продължителноста им на живот е около година.

Пръскане срещу хлебарки!

Повечето хлебарки могат да оцелеят до един месец без храна, 45 минути без въздух и 30 минути под вода.  Научно доказано е, че те могат да оцелеят известен период от време без главата си, и са изключително радиационно издръжливи - 15 пъти повече от хората.

Хлебарките са едни от най-често срещаните битови вредители. Хранят се с човешка храна, както и тази на вашите домашни любимци.  Хлебарките, често оставят след себе си неприятна миризма и по повърхността на телата си носят микроби които са потенциално опасни за хората.  Те са доказана причина за алергични реакции и астма при хората.

Като превантивни мерки срещу тези вредители, ви съветваме да съхранявате храна в затворени съдове и да поддържате дома си чист.  Те могат да влязат във вашият дом по множество различни начини, като например през пукнатини и цепнатини, вентилационни отвори, канализации, водосточни тръби, пренесени с чанти и кутии. Вашия дом предоставя идеалната среда за развъждане на хлебарки, с изобилие от храна, топлина, вода и места за гнездене. Те имат възможност да останат активни през цялата година.

Професионално пръскане против хлебарки !

Хлебарките се размножават необикновенно бързо и без намесата на професионалисти, със специално оборудване и препарати против хлебарки, битката може да бъде загубена.  Нашия професионален екип е запознат с навиците и биологията на тези упорити вредители и с нашата намеса, ще сложим край на вашия проблем завинаги.

Коментари са забранени.